رمزنگاری جامع
هدف اصلی رمزنگاری، حفظ محرمانگی و تأمین اصالت پیام است. رمزنگاری به ایجاد فضایی میپردازد که تنها افراد خاصی بتوانند از پیام اصلی آگاه شده و یا افراد خاصی اجازه دسترسی داشته باشند. روند رمزنگاری بطور سنتی با آمیزهای از زیرکی و هنر شروع شده و در جهان امروزی رویکردی کاملاً علمی یافته است. هرگاه بحثی از یک سیستم رمزنگاری مطرح میشود همواره در تقابل با آن شیوههای تحلیل نیز وجود دارد که الگوریتم را ارزیابی کرده و بطور علمی سطح امنیتی آن را تحلیل میکند. یافتن اطلاعات محرمانه و یا تعرض به اصالت فرستنده یا گیرنده میتواند هم جنبه مثبت و هم منفی داشته باشد. از این جهت تقابل بین رمزنگاران و رمز شکنان همواره وجود داشته و با ورود به دنیای مجازی بهسرعت رو به رشد است. در زمان کنونی هر سیستم ارتباطی با توجه به کاربردش باید شرایط (یا برخی از شرایط) زیر را ایجاد کند:
محرمانگی[1]: هیچ کس به جز گیرندههای مجاز نباید قادر به خواندن پیام اصلی باشد.
احراز اصالت[2]: تنها افراد یا سیستمهایی میتوانند باهم در ارتباط باشند که هویت آنها برای یکدیگر تعریف و تأیید شود. این تعریف و تأیید هویت و شناسه افراد یا سیستمها را احراز اصالت مینامند.
یکپارچگی[3]: تأمین اطمینان از صحت پیام ارسالی
عدم انکار[4]: مقوله انكار ناپذيري دلالت بر سرويسي دارد كه به دريافت كننده تضمين اعتبار پيام را ميدهد. بر این اساس، دريافت كننده ميتواند متعاقباً به يك شخص يا قسمت سومي ثابت كند كه متن معتبر است، حتي اگر شروع كننده به هر طريقي آن را انكار كند.
[1] Confidentiality
[2] Authentication
[3] Integrity
[4] Non-Repudiation